Wednesday, August 28, 2019

Updates



Hello!

Memperkenalkan, logo baharu kami! Sedikit penjelasan berkenaan logo kami:

Bull and Bear mewakili arah tuju pasaran, naik dan turun. Bull menanduk dengan kepala dari bawah, bersedia menanduk, dan kepala Bear di atas, bsersedia untuk melibas. Kami berusaha untuk menjangkakan petanda awal sebelum pergerakan naik atau turun bermula.

Candlestick merah dan hijau adalah cara kami melakukan analisis, menggunakan carta dan candlesticks.

Anak panah menuju ke langit, menunjukkan cita-cita kami tinggi melangit.

Bulat pula memberi maksud pandangan teleskopik dari "teropong" kami.. !

Logo ini memberi definasi tentang misi dan cita-cita kami - untuk membantu anda untuk belajar dan berjaya dalam pasaran saham!


Juga telah dilancarkan, website kami! lawati ia dan maklumkan kepada kami pendapat anda. link berikut: http://TeropongBursa.my

Email: info@teropongbursa.my

blog ini juga akan kami link dengan website tersebut suatu masa nanti.. tungguuu...


Facebook page kami:
fb.com/teropongbursa. Like dan klik See First untuk dapatkan market updates secara live and watchlist terkini!

Telegram channel http://t.me/teropongbursa
Telegram chat grup t.me/teropongbursapublic
Whatsapp group (akan di bubarkan) bit.ly/TBpublicWA


untuk kelas saham (beginner/intermediate/advance) boleh whatsapp aje http://wa.me/60195262785


Thank you for your support.

Stay tuned!
Admin,
Teropong Bursa

Monday, July 23, 2018

Bursa Malaysia Watchlist 23/7/18


Watchlist 23/7/18

MYEG
MAHSING
DIALOG
UCREST

Lihat trading ideas dan lain lain oleh saya di http://bit.ly/2tVv48Z

target short term / medium term

Tuesday, July 17, 2018

Bursa Malaysia Watchlist 18/7/18


Boleh masukkan dalam watchlist kaunter-kaunter kat bawah ni untuk trading/esok (klik untuk lihat chart TradingView)

LEESK (Potential Breakout)
SYSTECH (near previous high, potential breakout)
UCREST (heading to R2)
KRONO (triangle pattern breakout)
AEON (buy at support)
MPAY (FIFO)

untuk trading short term, 10 hari max, atau medium term, lebih 10 hari (jika ada follow thru).

Tradingview.com profile kat sini (lengkap dengan trading ideas, chart dan komen-komen yang relevan - Target price, Stoploss & chart pattern, trendline dan sebagainya)

Bursa Malaysia Watchlist 17/7/2018



hai..

kaunter-kaunter berikut boleh masuk dlm watchlist, berpotensi untuk naik short term trading sebab ada momentum dan/atau harga dekat support (beli masa senyap):

MYEG (momentum, dah dekat target)
GCB (rebound dari support)
AEONCR (potential ascending triangle pattern - dah dekat nak cecah previous high - beli utk short term cecah previous high, atau beli lepas breakout. kalau breakout, boleh jadi power punya breakout ni.. hehe)
YOCB (rebound dari support)
YTL & YTLPWR (momentum, dah dekat harga target)
TALIWRK (fresh momentum)
PENTA (harga dah break previous high)
GBGAQRS (harga dah break previous high)
HANDAL (arga dah break previous high)

Goodluck.

Thursday, July 5, 2018

Bursa Malaysia Watchlist 05/07/18


Watchlist Bursa Malaysia 5/7/18
  1. UCREST
  2. REACH
  3. TAANN
  4. YEELEE
  5. PIE
  6. KPJ
Klik nama kaunter diatas untuk melihat carta kaunter di website Tradingview.com

Semoga berjaya!


Trading ideas bersama chart saya kongsikan dalam website TradingView.com. Lihat profile saya disini.

Entry & exit dikongsikan dalam Group Premium TEROPONG BURSA.

Wednesday, July 4, 2018

Bursa Malaysia Watchlist 04/07/18

Hai!

Saya kongsi kan watchlist saya untuk esok 04/7/2018.

  1. BAHVEST
  2. PENERGY
  3. AEMULUS
  4. KPS
  5. TALIWORK

Semoga berjaya!

Trading ideas bersama chart saya kongsikan dalam website TradingView.com. Lihat profile saya disini.

Entry & exit dikongsikan dalam Group Premium TEROPONG BURSA.

Tuesday, July 3, 2018

Bursa Malaysia Watchlist 03/07/18

Kaunter untuk esok:
Hai!

Saya kongsi kan watchlist saya untuk esok 3/7/2018.
  1. TECFAST
  2. KMLOONG
  3. CAREPLS
  4. HIBISC 
  5. N2N (uptrend)
  6. IDEAL (uptrend)
Semoga berjaya!

Trading ideas bersama chart saya kongsikan dalam website TradingView.com. Lihat profile saya disini.

Monday, July 2, 2018

Bursa Malaysia Watchlist 2/7/018

Hai!

Saya kongsi kan watchlist saya untuk esok 2/7/2018.

AEON CO (uptrend)
GHLSYS (uptrend)
SUPERMX (uptrend)
OCNCASH (uptrend)

Trading ideas bersama chart saya kongsikan dalam website TradingView.com. Lihat profile saya disini.


Tuesday, June 26, 2018

Bursa Malaysia Trading ideas 26/6/2018



Trading Ideas 26/5/2018. Sentimen pasaran adalah negatif, jika anda pilih untuk membeli, sila berhati hati dan pantau pergerakan kaunter anda dengan rapi.

Trading Ideas for 26/5/2018 (tidak mengikut susunan) 
no 
Counter 
Entry 
Target 
Stop Loss 
Remarks 
1 
TAMBUN 
> 0.81 
0.85 
< 0.80 
B > 60% 
2 
SCICOM 
2.00 
2.13 
1.92 

3 
PARKSON 
> 0.595 
0.65 
< 0.535 
Potential EW3 
4 
SALUTE 
> 0.61 
0.66 
< 0.58 
B > 77% 

Maksimum 2 minggu (10 trading days). Sila execute stoploss jika pergerakan harga tidak menyebelahi anda untuk mengelakkan kerugian yang lebih besar!

Penafian

Segala maklumat dalam blog ini dikongsikan dengan tujuan pembelajaran. Sebarang hasil keuntungan dan / atau kerugian diakibatkan dari tindakan yang diambil berdasarkan penulisan di blog ini adalah 100% milik anda, dan tanggungjawab anda sendiri. Penulis tidak boleh, dan tidak akan dipertanggungjawabkan.

Saya doakan semoga anda mendapat hasil yang positif dari perkongsian saya didalam blog ini. Saya masih lagi belajar, jika ada salah dan silap, sila beri teguran. hubungi saya kamarulTA@gmail.com

Friday, June 8, 2018

Analisa Harga Minyak Mentah Dunia

Hai,

Mari kita tengok minyak mentah dunia, WTI Crude Oil. (tradingview ideas link: http://bit.ly/2kWmKSy)

Dari kajian saya, crude oil mungkin akan membuat kenaikan seketika sehingga paras rintangan 1 $71.5, (Target 1), sebelum mengundur dan membuat penurunan ke garisan rintangan 1 (Support 1) lebih kurang jangkaan $68. Jika paras sokongan ini ditembusi, kemungkinan paras sokongan seterusnya ialah pada $58 (Support 2). 

Dengan kajian ini, kita boleh kembali fokus kepada kaunter-kaunter O&G untuk short term trading jika harga minyak mentah dunia naik.
WTI Crude Oil by kamarulx on TradingView.com

Updates

Hello! Memperkenalkan, logo baharu kami!   Sedikit penjelasan berkenaan logo kami: Bull and Bear mewakili arah tuju pasaran, naik da...